Καλώς ήρθατε σε μια ακόμη συνταγή μας!
Σήμερα θα μάθουμε πως να φτιάχνουμε νόστιμα λουκουμαδάκια! Ο πρωταγωνιστής σε αυτή την συνταγή είναι το γιαούρτι, το οποίο κρύβεται στη ζύμη... Για να ξεκινήσουμε!
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΥΚΟΥΜΑΔΕΣ:
- 2 1/2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 αυγά
- 1/2 φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. γιαούρτι
- ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού, ακέρωτου
- 200 γρ. καρυδόψιχα, ψιλοκομμένη
- 1 κ.σ. κανέλα σε σκόνη
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
- 1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
- 1/2 ποτήρι νερό
- 2 κ.σ. μέλι
- 2-3 ξυλάκια κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Λουκουμάδες: Σε μια λεκάνη βάζουμε το αλεύρι, το λάδι, τα αυγά, τη ζάχαρη, το γιαούρτι και το ξύσμα και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά. Έπειτα, σκεπάζουμε τη λεκάνη με μια πετσέτα και αφήνουμε το μείγμα για 20-25 λεπτά. Στη συνέχεια βάζουμε μπόλικο λάδι (περίπου 2 δάχτυλα) σε ένα τηγάνι και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Αφού ζεσταθεί, ρίχνουμε το μείγμα κουταλάκι κουταλάκι και τηγανίζουμε τους λουκουμάδες μέχρι να πάρουν ξανθό χρώμα. Τώρα, πασπαλίζουμε μια πιατέλα με τη μισή καρυδόψιχα και τη μισή κανέλα. Κατόπιν, με μια τρυπητή κουτάλα, αφαιρούμε τους λουκουμάδες από το τηγάνι και τους τοποθετούμε στην πιατέλα.
Σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά και τα βράζουμε σε δυνατή φωτιά για 6 λεπτά. Μετά, περιχύνουμε τους λουκουμάδες με το σιρόπι και τους πασπαλίζουμε από πάνω με την υπόλοιπη κανέλα και την καρυδόψιχα. Οι λουκουμάδες μας είναι έτοιμοι να σερβιριστούν ζεστοί!
Και καλή σας όρεξη!
Ευαγγελία Μπουρντούβαλου
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου
Παρακαλούμε, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, έχετε υπόψιν σας τα ακόλουθα:
•Δεν επιτρέπονται τα «greeklish» (ελληνικά με λατινικούς χαρακτήρες) και η γραφή με κεφαλαία (Caps) .
• Κάθε γνώμη είναι σεβαστή, αρκεί να αποφεύγονται ύβρεις, ειρωνείες, ασυνάρτητος λόγος και προσβλητικοί χαρακτηρισμοί, πολύ περισσότερο σε προσωπικό επίπεδο, εναντίον των συνομιλητών ή και των συγγραφέων, με υποτιμητικές προσφωνήσεις, ύβρεις, υπονοούμενα, απειλές, ή χυδαιολογίες.
•Μην δημοσιεύετε άσχετα, με το θέμα, σχόλια.
•Ο κάθε σχολιαστής οφείλει να διατηρεί ένα μόνο όνομα ή ψευδώνυμο, το οποίο αποτελεί και την ταυτότητά του σε κάθε συζήτηση.
Με βάση τα παραπάνω η διαχείριση διατηρεί το δικαίωμα μη δημοσίευσης σχολίων χωρίς καμία άλλη προειδοποίηση.
Προσοχή: 1. Η σελίδα λειτουργεί σε εθελοντική βάση. Τα σχόλια δημοσιεύονται το συντομότερο δυνατόν, μόλις αυτό καταστεί εφικτό.
2. Όσοι και όσες απευθύνονται στη διαχείρηση με απορίες και ερωτήσεις είναι απαραίτητο να αναγράφουν και το e-mail τους για τη δυνατότητα απάντησης.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την βοήθεια σας!