Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η φιλία δεν έχει εθνικότητα!


Οι φίλοι στη ζωή μας είναι πολύ σημαντικοί. Ένας καλός φίλος είναι πάντα δίπλα σου και στα καλά και στα άσχημα. Οι καλοί φίλοι κρατάνε για χρόνια και πολλές φορές η σχέση είναι καλύτερη και  από αδελφική! Όμως, ας ξεφύγουμε λίγο από τα στερεότυπα και ας δούμε λίγο πιο μακριά, εκτός συνόρων!!! 

Υπάρχουν φιλίες που είναι πολύ δυνατές και δεν είναι από την ίδια χώρα. Και γιατί δηλαδή τα άτομα που διαμόρφωσαν τη φιλική σχέση να είναι αναγκαστικά απο την ίδια χώρα; Τι σημαίνει αυτό... Ότι οι άνθρωποι που είναι απο διαφορετική χώρα δεν είναι καλοί.  ΛΑΘΟΣ!!! Σε κάθε χώρα υπάρχουν καλοί και κακοί άνθρωποι! Πολλοί γενικολογούν και επειδή έτυχε να ακούσουν κάποιο περιστατικό υποστηρίζουν πως όλοι είναι ίδιοι. Όταν όμως τύχει και ακούσουν άλλους να μιλάνε άσχημα για την δική τους χώρα, τότε δεν τους αρέσει καθόλου. Κατά τη γνώμη μου, εκείνοι που τα λένε αυτά θα πρέπει πρώτα να τα βρουν με τον ίδιο τους τον εαυτό. Βέβαια, είναι ακόμη πιο λυπηρό όταν τέτοια λόγια διατυπώνονται από ανθρώπους που έχουν σπουδάσει γιατί αυτοί οι άνθρωποι θα πρέπει να πρώτα να τα βρουν με το μέσα τους και να πάψουν να είναι άκαρδοι και ψυχροί, καθώς στο τέλος θα καταλήξουν να είναι μόνοι τους. 

Δεν πρέπει λοιπόν να κοιτάμε μόνο το "φαίνεσθαι" αλλά και το "είναι" γιατί το ''είναι'' είναι το πραγματικό, το αληθινό! Η αληθινή φίλη που σε αγαπάει και κάνει τα πάντα για εσένα! Είναι πάντα δίπλα σου και ακόμα κι αν είστε μακριά διατηρείτε επικοινωνία. Δεν έχει καμία σημασία αν η φίλη σου κατάγεται είτε από "άλλη" χώρα είτε απο την δική σου. Αντίθετα, κάποιοι άλλοι λειτουργούν με το ''φαίνεσθαι''. Δηλαδή για το status που μπορεί να τους προσφέρει μία φιλία και από εκεί και έπειτα δεν διατηρούν καμία επαφή και καμία επικοινωνία, παρά μόνο όταν υπάρχει ανάγκη.  

Ας ανοίξουμε, λοιπόν, τους ορίζοντές μας και ας δούμε πιο μακριά από αυτό που μας ορίζουν οι κοινωνικές νόρμες. Το χρώμα, η θρησκεία, η γλώσσα δεν πρέπει να στέκονται ανασταλτικοί παράγοντες στις σχέσεις μας με τους άλλους... γιατί η φιλία δεν έχει εθνικότητα!
Υ.Γ Θα ήθελα το παρόν κείμενο να το αφιερώσω σε μια κοπέλα που ξέρει να αγαπά και να δίνει στην φιλία. Σε ευχαριστώ Ντίνα!

Ευαγγελία Μπουρντούβαλου

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δύο θρύλοι, μια έχθρα, ένα ατύχημα, και μια ιστορία αμοιβαίου σεβασμού

Ένα απόγευμα πριν χρόνια, ο μπαμπάς μου ετοιμαζόταν να παρακολουθήσει μια ταινία και πρότεινε να την δω κι εγώ, παρόλο που ήξερε ότι το θέμα της ταινίας δεν με ενδιέφερε στο ελάχιστο. Το ίδιο ήξερα κι εγώ, ωστόσο όμως έκατσα να την δω κι εν τέλει το θέαμα δικαίωσε πλήρως την απόφασή μου. Η ταινία έχει τίτλο "Rush" (2013) και αφορά την πραγματική ιστορία του ατυχήματος του Αυστριακού Νίκι Λάουντα (τον οποίο υποδύεται ο Daniel Brühl) σε αγώνα της Formula 1 το 1976, και την ισχυρή κόντρα του με τον Βρετανό Τζέιμς Χαντ (τον οποίο υποδύεται ο Chris Hemsworth) για την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου εκείνη τη χρονιά. Οι δύο αυτοί αγωνιστές της Formula 1 έμειναν στην ιστορία του αθλήματος ως θρύλοι (έτσι προκύπτει και ο τίτλος). Τόσο πριν όσο και μετά την παρακολούθηση της ταινίας, η Formula 1 σαν διοργάνωση πάντα με αφήνει παγερά αδιάφορη. Η ταινία όμως είναι ένα αριστούργημα γιατί δεν προβάλλει απλώς την ιστορία γύρω από το ατύχημα, αλλά τον ανταγωνισμό μεταξύ του Λ

Οι διαφορετικοί τρόποι έκφρασης των συναισθημάτων μας

Άκουσα πριν καιρό σε μια συλλογή ξένων τραγουδιών ένα πολύ όμορφο τραγούδι, το οποίο αρχικά είχα ερμηνεύσει λάθος αλλά μετά από αναζήτηση είδα ότι η πραγματική ιστορία πίσω από το τραγούδι είναι πολύ πιο γλυκιά από ότι είχα σκεφτεί στην αρχή. Το τραγούδι είναι το "I'm not in love" των 10cc και ακολουθούν οι στίχοι με μετάφραση και τον σύνδεσμο στο τέλος του άρθρου:   "I'm not in love / Δεν είμαι ερωτευμένος So don't forget it / Οπότε μην ξεχνάς It's just a silly phase I'm going through / Ότι α πλώς περνάω μια χαζή φάση And just because / Κι επειδή I call you up / Σε παίρνω τηλέφωνο Don't get me wrong, don't think you've got it made / Μην μπερδεύεσαι , μη νομίζεις ότι πέτυχες I'm not in love, no no, it's because / Δεν είμαι ερωτευμένος, όχι, όχι, είναι επειδή   I like to see you / Θέλω να σε βλέπω But then again / Αλλά και πάλι That doesn't mean you mean that much to me / Αυτό δεν σημαίνει

Ψυχική ανθεκτικότητα

Με την έννοια ψυχική ανθεκτικότητα αναφερόμαστε στην ικανότητα ενός ατόμου να ξεπεράσει δύσκολες και στρεσογόνες καταστάσεις και να βγει πιο δυνατός μέσα από αυτές. Η εργασιακή καθημερινότητα, η οικογενειακή συνθήκη διαβίωσης αλλά και το κοινωνικό πλαίσιο μέσα στο οποίο ζούμε επηρεάζει την ψυχική μας κατάσταση. Όταν αντιμετωπίζουμε προβλήματα και δύσκολες καταστάσεις σε ένα από τα παραπάνω "σκέλη" της ζωής μας τότε τα υπόλοιπα λειτουργούν ως προστατευτικοί παράγοντες για να μπορέσουμε να ανακάμψουμε.  Τι γίνεται όταν νιώθουμε πως καταρρέουν οι αντοχές μας, υπάρχει αίσθηση αποσύνδεσης, αρνητικά συναισθήματα, οικογενειακές συγκρούσεις, απογοήτευση από τους "σημαντικούς άλλους" και οικονομικές δυσκολίες;  Τότε τα πράγματα δυσκολεύουν αρκετά. Η δουλειά που έχουμε να κάνουμε για να επιτύχουμε την ανάκαμψη είναι δύσκολη και αρκετά επώδυνη. Ωστόσο, δεν είναι αδύνατη . Άλλωστε "τα αγαθά κόποις κτώνται" και η ψυχική ανθεκτικότητα είναι μέγιστο αγαθό κα