Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Love Yourself!


Αφορμή για την συγγραφή του συγκεκριμένου κειμένου αποτελεί μια ανάρτηση σε κοινωνικό δίκτυο. Μια φίλη ανέβασε μια φωτογραφία που έλεγε στα αγγλικά «Be Yourself, Accept Yourself, Value Yourself, Forgive Yourself, Bless Yourself, Express Yourself, Trust Yourself, Love Yourself and Empower Yourself”. Το κορίτσι αυτό αν και ηλικιακά μικρό χαρακτηρίζεται από κέφι, θετική σκέψη και κατανόηση των πραγματικών αξιών. Αξιών και πεποιθήσεων που αρκετοί μεγάλοι, ώριμοι ή καταξιωμένοι δεν θα καταφέρουν να νιώσουν ή να καταλάβουν.

Be Yourself, πίστεψε στο εαυτό σου. Η πίστη μας προς τους άλλους έχει ταραχθεί-αλλοιωθεί, καθώς οι κοινωνικές συνθήκες εντείνουν τις αμφιβολίες, τους φόβους και τις ανασφάλειες. Τι γίνεται με την πίστη στον ίδιο μας το εαυτό; Που πήγε; Οι άνθρωποι έχουν πάψει να πιστεύουν στους εαυτούς και τις δυνάμεις τους. Αν δεν πιστέψουμε σε εμάς, σε αυτά που έχουμε και μπορούμε να δώσουμε αλλά και να κάνουμε… δεν θα καταφέρουμε να πιστέψουμε σε κανέναν. Η ζωή χρειάζεται πίστη για να είναι πλήρης και να σου δίνει δύναμη να πας μπροστά, να φτάσεις ψηλά. Πίστη σε εσένα τον ίδιο/α.
Accept Yourself, αποδέξου τον εαυτό σου. Η αποδοχή του εαυτού μας είναι το κλειδί για να ζήσουμε καλά αλλά και να καταφέρουμε να πιστέψουμε σε εμάς, όπως λέγαμε. Η αποδοχή προϋποθέτει να μάθεις το ποιος είσαι και να σε καταλάβεις. Να γνωρίζεις τα δυνατά και τα τρωτά σημεία σου, τα καλά και τα κακά σου, τα υπέρ και τα κατά σου. Άλλωστε είναι ο μόνος τρόπος για να πετύχεις την αυτοβελτίωση. Η αποδοχή του εαυτού μας είναι το κλειδί της σκέψης για να μπορέσουμε να μας αγαπήσουμε.
Express Yourself, εκφράσου. Επικοινώνησε τα συναισθήματα, τις σκέψεις, τους προβληματισμούς σου! Δείξε ποιος είσαι, μοιράσου τις ιδέες σου και πίστεψε σε αυτές. Η έκφραση είναι ο καλύτερος τρόπος εκτόνωσης και αποσυμπίεσης. Ο άνθρωπος εκφράζοντας το μέσα του γνωρίζει τον εαυτό του, κατανοεί και τον αποδέχεται με μεγαλύτερη ευκολία. Η έκφραση έχει πολλές πτυχές, βρες εκείνη που σου ταιριάζει και σου αναλογεί.
Τέλος, Love Yourself, αγάπα τον εαυτό σου. Η αγάπη του εαυτού μας προέρχεται από την αποδοχή του. Μην κατακρίνεις συνέχεια αυτό που είσαι, μην σου βάζεις μόνιμα τις φωνές. Πρέπει να μας αγαπάμε, να αγαπάμε το σώμα μας, την προσωπικότητα μας, τις επιλογές μας και το μυαλό μας. Αν μας αγαπήσουμε θα πετύχουμε. Εννοείται πως πρέπει να υφίσταται η αυτοκριτική αλλά στο βαθμό και το πλαίσιο του επιτρεπτού. Τα άκρα ποτέ δεν αποτέλεσαν πετυχημένη επιλογή.
Όλες αυτές οι «συμβουλές» εμπεριέχουν και προϋποθέτουν η μία την άλλη. Αν μάθουμε να αγαπάμε, σεβόμαστε, ευχαριστούμε, αποδεχόμαστε, εμπιστευόμαστε, εκτιμούμε, συγχωρούμε και εκφράζουμε τον εαυτό μας… θα συμβάλουμε στη βελτίωση του εαυτού μας και συνάμα του συνόλου. Ως μονάδες ενός συνόλου το επηρεάζουμε και το καθορίζουμε με τον τρόπο μας, καθώς είμαστε λιθαράκι του. Ας μάθουμε να βλέπουμε τα θετικά της ζωής και ας αποτινάξουμε την μιζέρια και την κακεντρέχεια που μας έχει πνίξει. Η ζωή θέλει χαμόγελο, κέφι και όπως έχω πει «μακριά από’ τους τοξικούς». Οι θετικοί άνθρωποι έχουν αξία! 
Καλό απόγευμα αγαπημένοι αναγνώστες! Μην ξεχνάτε η σκέψη είναι το όπλο μας ενάντια στα πάντα και τους πάντες!
Κωνσταντίνος Μπαλντίδης 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι διαφορετικοί τρόποι έκφρασης των συναισθημάτων μας

Άκουσα πριν καιρό σε μια συλλογή ξένων τραγουδιών ένα πολύ όμορφο τραγούδι, το οποίο αρχικά είχα ερμηνεύσει λάθος αλλά μετά από αναζήτηση είδα ότι η πραγματική ιστορία πίσω από το τραγούδι είναι πολύ πιο γλυκιά από ότι είχα σκεφτεί στην αρχή. Το τραγούδι είναι το "I'm not in love" των 10cc και ακολουθούν οι στίχοι με μετάφραση και τον σύνδεσμο στο τέλος του άρθρου:   "I'm not in love / Δεν είμαι ερωτευμένος So don't forget it / Οπότε μην ξεχνάς It's just a silly phase I'm going through / Ότι α πλώς περνάω μια χαζή φάση And just because / Κι επειδή I call you up / Σε παίρνω τηλέφωνο Don't get me wrong, don't think you've got it made / Μην μπερδεύεσαι , μη νομίζεις ότι πέτυχες I'm not in love, no no, it's because / Δεν είμαι ερωτευμένος, όχι, όχι, είναι επειδή   I like to see you / Θέλω να σε βλέπω But then again / Αλλά και πάλι That doesn't mean you mean that much to me / Αυτό δεν σημαίνει

Δύο θρύλοι, μια έχθρα, ένα ατύχημα, και μια ιστορία αμοιβαίου σεβασμού

Ένα απόγευμα πριν χρόνια, ο μπαμπάς μου ετοιμαζόταν να παρακολουθήσει μια ταινία και πρότεινε να την δω κι εγώ, παρόλο που ήξερε ότι το θέμα της ταινίας δεν με ενδιέφερε στο ελάχιστο. Το ίδιο ήξερα κι εγώ, ωστόσο όμως έκατσα να την δω κι εν τέλει το θέαμα δικαίωσε πλήρως την απόφασή μου. Η ταινία έχει τίτλο "Rush" (2013) και αφορά την πραγματική ιστορία του ατυχήματος του Αυστριακού Νίκι Λάουντα (τον οποίο υποδύεται ο Daniel Brühl) σε αγώνα της Formula 1 το 1976, και την ισχυρή κόντρα του με τον Βρετανό Τζέιμς Χαντ (τον οποίο υποδύεται ο Chris Hemsworth) για την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου εκείνη τη χρονιά. Οι δύο αυτοί αγωνιστές της Formula 1 έμειναν στην ιστορία του αθλήματος ως θρύλοι (έτσι προκύπτει και ο τίτλος). Τόσο πριν όσο και μετά την παρακολούθηση της ταινίας, η Formula 1 σαν διοργάνωση πάντα με αφήνει παγερά αδιάφορη. Η ταινία όμως είναι ένα αριστούργημα γιατί δεν προβάλλει απλώς την ιστορία γύρω από το ατύχημα, αλλά τον ανταγωνισμό μεταξύ του Λ

Ψυχή τε και σώματι!

  Ψυχή και σώμα άρρηκτα συνδεδεμένα. Μιλάει το ένα και ακούει το άλλο. Έτσι δεν είναι περίεργο όταν παρατηρούμε πως κάτι το οποίο απασχολεί έναν άνθρωπο βρίσκει διέξοδο έκφρασης μέσα από το ίδιο του το σώμα. Μπορεί να εμφανιστεί με την μορφή ενός πόνου, σα δυσχέρεια αναπνοής, με μια γενικότερη αίσθηση ανακατέματος στο στομάχι ή μπορεί να πάρει οποιαδήποτε άλλη μορφή. Για αυτά τα συμπτώματα δεν υπάρχουν ιατρικές εξηγήσεις αλλά κρύβονται σε άλλα βαθύτερα και αφανή αίτια.   Όμως γιατί εμφανίζονται αυτά τα συμπτώματα; Και πώς μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε; Γιατί ναι μπορεί ο πόνος μας να προέρχεται από ψυχολογικούς λόγους αλλά δεν είναι πόνος θεωρητικός αλλά είναι πραγματικός και υπαρκτός και πλέον έχει αναχθεί σε θέμα υγείας!  Κατ' αρχήν ο καθένας μας γνωρίζει τι είναι αυτό που πραγματικά τον απασχολεί και καταδιώκει τη σκέψη του. Έτσι, το σώμα μας παίρνει την πρωτοβουλία να συμπαρασταθεί σα καλός φίλος στην ψυχή μας προσπαθώντας να τη φέρει αντιμέτωπη με τα προβλήματα