Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

10 λόγοι που ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου!


Τα σκυλάκια είναι η καλύτερη παρέα του ανθρώπου. Είναι εκεί για να μας δείξουν την αγάπη τους, να μας κάνουν παρέα και να περάσουν χρόνο μαζί μας. Υπάρχουν δέκα λόγοι που είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και στους παρουσιάζω...

1. Είναι πάντα χαρούμενος όταν σε βλέπει...

Ο σκύλος σε κάνει να νιώθεις πως είσαι μοναδικός, πως κάθε μέρα γιορτάζεις! Όταν θα σε δει θα τρέξει πάντα χαρούμενος να σε υποδεχτεί με μια υπερβολική χαρά και διάθεση!

2. Βγάζει τον καλύτερο εαυτό σου... 

Σε κάνει να ξυπνάς νωρίς για να τον βγάλεις βόλτα, σε κάνει να χαμογελάς και να έχεις διάθεση. Σου δίνει την φροντίδα που χρειάζεσαι με αποτέλεσμα να νιώθεις γεμάτος αγάπη και ενέργεια. 

3. Είναι εκεί και ως προστάτης... 

Αν κάποιος ξένος έρθει στο σπίτι είναι εκεί για να τον διώξει, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο. Σε κοιτάζει κάποιος περίεργα; Σε πλησιάζει απειλητικά; Ξέρει πως να τον βάλει στη θέση του!

4. Είναι πάντα εκεί για αγκαλιές...

Είσαι πληγωμένος; νιώθεις μόνος; Ο, τι κι αν σε έχει πληγώσει, ο σκύλος σου θα είναι εκεί να σε βοηθήσει να νιώσεις καλύτερα!

5. Έχει τον δικό του ξεχωριστό χαρακτήρα...

Κάθε σκύλος έχει τον δικό του χαρακτήρα. Όμως, κάθε σκυλάκι έχει πείσμα, επιμονή, προσωπικότητα, φιλικότητα, συντροφικότητα, ευφυΐα και άλλα πολλά.  Ανάλογα με την ράτσα, και τη διάθεση του "αφεντικού" του να ασχοληθεί μαζί του, καταφέρνει να αναπτύξει κάποια από αυτά!

6. Είναι χρήσιμος...

Κάθε ράτσα σκύλου έχει και κάποια χαρακτηριστικά για συγκεκριμένη "χρήση". Όπως για παράδειγμα σκυλιά που κάτω από καθορισμένη εκπαίδευση μπορούν να δουλέψουν μέχρι και στα σώματα ασφαλείας... σκύλοι αστυνομικοί δηλαδή!

7. Είναι αληθινός...

Το σκυλί δεν ενδιαφέρεται για το αν έχεις λεφτά, αν έχεις καλή δουλειά και αν έχεις επιτυχίες κ.α. Ο σκύλος σε αγαπάει γιατί τον φροντίζεις και του κάνεις (και σου κάνει) παρέα. Είναι εκεί για να σου δώσει αγάπη! 

8. Ξέρει τι θέλει... 

Ο σκύλος ξέρει τι θέλει και ξέρει και να το διεκδικήσει. Θα θελήσει παραπάνω βόλτα, θα βρει τον τρόπο να σε πείσει. Δεν σημαίνει πως κάνει πάντα το σωστό αλλά έχει το θάρρος να διεκδικεί αυτά που θέλει και πρέπει να παραδεχθείς πως έχει τον τρόπο του. 

9. Είναι θαρραλέος...

Μπορεί να κάνει την μεγαλύτερη ζημιά αλλά θα έρθει και θα σε κοιτάξει στα μάτια χωρίς καμία ντροπή. Δεν μπορείς να μη παραδεχθείς, πως έχει θάρρος... ο άτιμος ο σκύλος! 


10. Μπορεί να προβλέψει  το μέλλον... 

Είναι γνωστό πως τα σκυλιά έχουν μια ικανότητα να αντιλαμβάνονται καταστάσεις (συνήθως κακές) πριν γίνουν. Σαν διαίσθηση... κάτι τέτοιο. 

Αυτά τα λίγα για τους υπέροχους τετράποδους φίλους μας!  

Πηγή ιδέας: menshealth.gr

Κωνσταντίνος Μπαλντίδης

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι διαφορετικοί τρόποι έκφρασης των συναισθημάτων μας

Άκουσα πριν καιρό σε μια συλλογή ξένων τραγουδιών ένα πολύ όμορφο τραγούδι, το οποίο αρχικά είχα ερμηνεύσει λάθος αλλά μετά από αναζήτηση είδα ότι η πραγματική ιστορία πίσω από το τραγούδι είναι πολύ πιο γλυκιά από ότι είχα σκεφτεί στην αρχή. Το τραγούδι είναι το "I'm not in love" των 10cc και ακολουθούν οι στίχοι με μετάφραση και τον σύνδεσμο στο τέλος του άρθρου:   "I'm not in love / Δεν είμαι ερωτευμένος So don't forget it / Οπότε μην ξεχνάς It's just a silly phase I'm going through / Ότι α πλώς περνάω μια χαζή φάση And just because / Κι επειδή I call you up / Σε παίρνω τηλέφωνο Don't get me wrong, don't think you've got it made / Μην μπερδεύεσαι , μη νομίζεις ότι πέτυχες I'm not in love, no no, it's because / Δεν είμαι ερωτευμένος, όχι, όχι, είναι επειδή   I like to see you / Θέλω να σε βλέπω But then again / Αλλά και πάλι That doesn't mean you mean that much to me / Αυτό δεν σημαίνει

Δύο θρύλοι, μια έχθρα, ένα ατύχημα, και μια ιστορία αμοιβαίου σεβασμού

Ένα απόγευμα πριν χρόνια, ο μπαμπάς μου ετοιμαζόταν να παρακολουθήσει μια ταινία και πρότεινε να την δω κι εγώ, παρόλο που ήξερε ότι το θέμα της ταινίας δεν με ενδιέφερε στο ελάχιστο. Το ίδιο ήξερα κι εγώ, ωστόσο όμως έκατσα να την δω κι εν τέλει το θέαμα δικαίωσε πλήρως την απόφασή μου. Η ταινία έχει τίτλο "Rush" (2013) και αφορά την πραγματική ιστορία του ατυχήματος του Αυστριακού Νίκι Λάουντα (τον οποίο υποδύεται ο Daniel Brühl) σε αγώνα της Formula 1 το 1976, και την ισχυρή κόντρα του με τον Βρετανό Τζέιμς Χαντ (τον οποίο υποδύεται ο Chris Hemsworth) για την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου εκείνη τη χρονιά. Οι δύο αυτοί αγωνιστές της Formula 1 έμειναν στην ιστορία του αθλήματος ως θρύλοι (έτσι προκύπτει και ο τίτλος). Τόσο πριν όσο και μετά την παρακολούθηση της ταινίας, η Formula 1 σαν διοργάνωση πάντα με αφήνει παγερά αδιάφορη. Η ταινία όμως είναι ένα αριστούργημα γιατί δεν προβάλλει απλώς την ιστορία γύρω από το ατύχημα, αλλά τον ανταγωνισμό μεταξύ του Λ

Ψυχή τε και σώματι!

  Ψυχή και σώμα άρρηκτα συνδεδεμένα. Μιλάει το ένα και ακούει το άλλο. Έτσι δεν είναι περίεργο όταν παρατηρούμε πως κάτι το οποίο απασχολεί έναν άνθρωπο βρίσκει διέξοδο έκφρασης μέσα από το ίδιο του το σώμα. Μπορεί να εμφανιστεί με την μορφή ενός πόνου, σα δυσχέρεια αναπνοής, με μια γενικότερη αίσθηση ανακατέματος στο στομάχι ή μπορεί να πάρει οποιαδήποτε άλλη μορφή. Για αυτά τα συμπτώματα δεν υπάρχουν ιατρικές εξηγήσεις αλλά κρύβονται σε άλλα βαθύτερα και αφανή αίτια.   Όμως γιατί εμφανίζονται αυτά τα συμπτώματα; Και πώς μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε; Γιατί ναι μπορεί ο πόνος μας να προέρχεται από ψυχολογικούς λόγους αλλά δεν είναι πόνος θεωρητικός αλλά είναι πραγματικός και υπαρκτός και πλέον έχει αναχθεί σε θέμα υγείας!  Κατ' αρχήν ο καθένας μας γνωρίζει τι είναι αυτό που πραγματικά τον απασχολεί και καταδιώκει τη σκέψη του. Έτσι, το σώμα μας παίρνει την πρωτοβουλία να συμπαρασταθεί σα καλός φίλος στην ψυχή μας προσπαθώντας να τη φέρει αντιμέτωπη με τα προβλήματα