Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η wishlist μου...


Η wishlist (λίστα επιθυμιών) είναι μια νέα «μάστιγα» της εποχής μας. Οι άνθρωποι και τα καταστήματα «μιλούν» για αυτή την περιβόητη λίστα επιθυμιών που έχουν για το νέο έτος ή τις γιορτές των Χριστουγέννων. Τι περιλαμβάνει αυτή η λίστα; Περιλαμβάνει αντικείμενα και προϊόντα που επιθυμούν για δώρα τις μέρες των γιορτών ή που έχουν σκοπό να αγοράσουν εντός του νέου έτους. Χιλιάδες βίντεο στο Youtube από youtubers και παιδιά που αναφέρουν αυτές τις επιθυμίες και με λαχτάρα αναμένουν να πραγματοποιηθούν  ή να τις πραγματώσουν.
Έχω και εγώ μια τέτοια… μια λίστα με επιθυμίες που θέλω αυτός ο νέος χρόνος να φέρει, αφήνοντας πίσω του τον άγαρμπο και γέροντα παλιό. Η λίστα μου δεν είναι ευφάνταστη, ούτε «γκλάμουρους» αλλά είναι αληθινή, σημαντική και ουσιαστική για εμένα (κι ας φαντάζει για πολλούς κλισέ και συνηθισμένη).

Ας σας την παραθέσω, λοιπόν. Φέτος θα ήθελα το 2018 να φέρει:

1. Υγεία (πάνω από όλα) για εμένα, την οικογένεια μου και όλους τους ανθρώπους του ζοφερού αυτού κόσμου.
2. Αγάπη μεταξύ προσώπων, χωρών, πολιτισμών, ώστε να μπορούμε να ζούμε όλοι αρμονικά και γαλήνια.
3. Στιγμές, πολλές, ευτυχισμένες και όμορφες που χαράσσονται μέσα μας ανεξίτηλα.
4. Πνευματική ισορροπία & λογική, γιατί; Γιατί αισθάνομαι πως αυτή είναι που αρχίζει να εκλείπει στο ανθρώπινο (και τόσο πολύπαθο) είδος.
5. Δουλειά για όλους τους ανθρώπους που δεν έχουν και την έχουν ανάγκη!
Και άρα…
6. Χρήματα, ναι να έρθουν και αυτά (ποιος δεν τα θέλει;) αλλά όχι πολλά. Τόσα όσα να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια και αυτάρκεια. Δεν είπε κανείς πως δεν θέλει την ύλη… αρκεί να μην ζει για αυτή!
Βέβαια, αν έχεις ΥΓΕΙΑ όλα τα άλλα θα έρθουν αργά ή γρήγορα με προσπάθεια και δουλειά... άρα αυτό είναι το βασικό της λίστας! Οπότε, εύχομαι στην υγεία μας!

Καλό υπόλοιπο γιορτών σε όλους! Χαρές και χαμόγελα φίλοι μου!

Κωνσταντίνος Μπαλντίδης


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Οι διαφορετικοί τρόποι έκφρασης των συναισθημάτων μας

Άκουσα πριν καιρό σε μια συλλογή ξένων τραγουδιών ένα πολύ όμορφο τραγούδι, το οποίο αρχικά είχα ερμηνεύσει λάθος αλλά μετά από αναζήτηση είδα ότι η πραγματική ιστορία πίσω από το τραγούδι είναι πολύ πιο γλυκιά από ότι είχα σκεφτεί στην αρχή. Το τραγούδι είναι το "I'm not in love" των 10cc και ακολουθούν οι στίχοι με μετάφραση και τον σύνδεσμο στο τέλος του άρθρου:   "I'm not in love / Δεν είμαι ερωτευμένος So don't forget it / Οπότε μην ξεχνάς It's just a silly phase I'm going through / Ότι α πλώς περνάω μια χαζή φάση And just because / Κι επειδή I call you up / Σε παίρνω τηλέφωνο Don't get me wrong, don't think you've got it made / Μην μπερδεύεσαι , μη νομίζεις ότι πέτυχες I'm not in love, no no, it's because / Δεν είμαι ερωτευμένος, όχι, όχι, είναι επειδή   I like to see you / Θέλω να σε βλέπω But then again / Αλλά και πάλι That doesn't mean you mean that much to me / Αυτό δεν σημαίνει

Δύο θρύλοι, μια έχθρα, ένα ατύχημα, και μια ιστορία αμοιβαίου σεβασμού

Ένα απόγευμα πριν χρόνια, ο μπαμπάς μου ετοιμαζόταν να παρακολουθήσει μια ταινία και πρότεινε να την δω κι εγώ, παρόλο που ήξερε ότι το θέμα της ταινίας δεν με ενδιέφερε στο ελάχιστο. Το ίδιο ήξερα κι εγώ, ωστόσο όμως έκατσα να την δω κι εν τέλει το θέαμα δικαίωσε πλήρως την απόφασή μου. Η ταινία έχει τίτλο "Rush" (2013) και αφορά την πραγματική ιστορία του ατυχήματος του Αυστριακού Νίκι Λάουντα (τον οποίο υποδύεται ο Daniel Brühl) σε αγώνα της Formula 1 το 1976, και την ισχυρή κόντρα του με τον Βρετανό Τζέιμς Χαντ (τον οποίο υποδύεται ο Chris Hemsworth) για την κατάκτηση του παγκόσμιου τίτλου εκείνη τη χρονιά. Οι δύο αυτοί αγωνιστές της Formula 1 έμειναν στην ιστορία του αθλήματος ως θρύλοι (έτσι προκύπτει και ο τίτλος). Τόσο πριν όσο και μετά την παρακολούθηση της ταινίας, η Formula 1 σαν διοργάνωση πάντα με αφήνει παγερά αδιάφορη. Η ταινία όμως είναι ένα αριστούργημα γιατί δεν προβάλλει απλώς την ιστορία γύρω από το ατύχημα, αλλά τον ανταγωνισμό μεταξύ του Λ

Ψυχή τε και σώματι!

  Ψυχή και σώμα άρρηκτα συνδεδεμένα. Μιλάει το ένα και ακούει το άλλο. Έτσι δεν είναι περίεργο όταν παρατηρούμε πως κάτι το οποίο απασχολεί έναν άνθρωπο βρίσκει διέξοδο έκφρασης μέσα από το ίδιο του το σώμα. Μπορεί να εμφανιστεί με την μορφή ενός πόνου, σα δυσχέρεια αναπνοής, με μια γενικότερη αίσθηση ανακατέματος στο στομάχι ή μπορεί να πάρει οποιαδήποτε άλλη μορφή. Για αυτά τα συμπτώματα δεν υπάρχουν ιατρικές εξηγήσεις αλλά κρύβονται σε άλλα βαθύτερα και αφανή αίτια.   Όμως γιατί εμφανίζονται αυτά τα συμπτώματα; Και πώς μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε; Γιατί ναι μπορεί ο πόνος μας να προέρχεται από ψυχολογικούς λόγους αλλά δεν είναι πόνος θεωρητικός αλλά είναι πραγματικός και υπαρκτός και πλέον έχει αναχθεί σε θέμα υγείας!  Κατ' αρχήν ο καθένας μας γνωρίζει τι είναι αυτό που πραγματικά τον απασχολεί και καταδιώκει τη σκέψη του. Έτσι, το σώμα μας παίρνει την πρωτοβουλία να συμπαρασταθεί σα καλός φίλος στην ψυχή μας προσπαθώντας να τη φέρει αντιμέτωπη με τα προβλήματα